Összezárt a jobboldal

Helyi - szerző: GR

A múlt évi, október 23-i ünnepségen elindult egy párbeszéd. Ennek folytatásaként a választási évre való felkészülés jegyében a Fidesz és a KDNP harkányi szervezetének tagjai valamint jobboldali érzelmű emberek tartottak megbeszélést vasárnap este.  

 

Az összejövetel célja az volt, hogy elinduljon az együtt gondolkodás a helyi ügyekről, valamint hogy az utóbbi évek megosztottságát felszámolva egységben lássanak neki az országgyűlési- és önkormányzati választási feladatoknak.

 

A kérdéses ügyek tisztázása után hosszútávú együttműködésben állapodtak meg, miszerint közös erővel kívánják segíteni az kormánypártokat a kampányban. Az összetartó jobboldal célja, hogy miután az utóbbi négy évben megszabadították a várost a mindenféle fejlődést hátráltató óriási hitel terhétől, segíthessenek a következő ciklusban az újbóli fellendülésben és Harkány régi fényének visszaállításában.  

 

A létrejövő konszenzus fontos eleme, hogy véget kívánnak vetni a szekértáborosdinak, amit a helyiek között a volt siklósi aljegyző, Imri Sándor polgármesterségével és tetteivel az időközi választás megnyerése óta gerjeszt és amivel tönkreteszi a települést, annak morálját, közösségeit. Így a következő összejövetelekre és találkozókra várnak mindenkit, aki tevékenyen részt kíván venni a jövőépítésben illetve településünk ügyeinek előre vitelében.  

 

Az együttes fellépés következő állomása a siklósi könyvtárban február 4-én 17 órai kezdettel kerül megrendezésre, egy, az egész járást érintő lakossági fórum keretében, melyen részt vesz Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is. A kezdeményezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit, aki elkötelezett egy élhetőbb Harkány kialakításában.  

 

Az eseményre buszt is indítanak, mely a Terehegyi faluháztól 16 óra 40 perckor, a művelődési ház elől 16 óra 45 perckor indul.