Rendőri jelenlét: folytatódik a 19/24 program

Helyi - szerző: HH

Idén nem történt pinceházba való betöréses lopás Harkány területén. 2015-ben mindössze egy alkalommal volt ilyen jellegű bejelentés, mely esetben az elkövető kiléte ismeretlen maradt – közölte a rendőrség. Mint kitérnek rá, folytatódik a 24 órás közterületi jelenlétet meghatározó program.

 

A Siklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési bemutatója a gyereknapon

 

A rendőrség bűnmegelőzési tanácsokban rendszeresen felhívja a figyelmet az erőszakos bűncselekményekkel szembeni preventív magatartásformákra, illetve a Szomszédok egymásért mozgalomra, a jellemző áldozati magatartásokra, bűncselekmények létrejöttét elősegítő okokra, körülményekre, illetve az ehhez illesztett védelem megszervezésére.

 

Folytatódik a fokozott közterületi jelenlét, azaz a 19/24 program – jelezve a 19 megye 24 órás rendőri jelenlétét – mely a siklósi kapitányság illetékességi területén is hatást gyakorolt a lakosság szubjektív biztonságérzetére. A program fő feladata a lakossággal történő kapcsolattartás kialakítása – kiemelt figyelemmel az idős kor, vagy más okból kiszolgáltatott személyekre, a differenciált intézkedések végrehajtása, a lakosokkal való partneri viszony kialakítása. A program végrehajtásában részt vett a kapitányság teljes közrendvédelmi, valamint szükség szerint a határrendészeti, a közlekedésrendészeti és bűnügyi állománya is.

 

A legkisebbekre is gondolnak: mint a legtöbb, gyerekeket megszólító események alkalmával – gyereknap és nyílt napok, falunapok vagy társszervek rendezvényei – folyamatosak a prezentatív előadások, tájékoztatások. A gyerekek így a felelős magatartás szerepe mellett olyan ismereteket is elsajátíthatnak, ami segíti őket az áldozattá válás elkerülésében és a különböző bűncselekmények megelőzésében.