Se kép, se leírás, se rabló

Baranya - szerző: HH

Több mint egy hete rabolta ki ismeretlen személy a pécsi Komlói úti takarékot egy papírlappal, akit azóta sem találnak. A rendőrség se személyleírást, se fantomképet nem közölt, az sem biztos, hogy a hárommilliót zsákmányoló öreg sánta.

 

Az ügyben házkutatást tartottak egy közelben lakó, sántító, egyébként a közbiztonság miatt engedéllyel fegyvert tartó férfinél, aki annyira zokon vette a történteket, hogy perelni akar. Az esetet követően több kamera is rögzítette az utcán haladókat, ám a lapunknak bemutatott felvételek egyikén sem sántít senki. A rendőrség visszakozott: nem is biztos, hogy sánta az elkövető, mert távozáskor kettesével vette a lépcsőfokokat. A nyomozás minden bizonnyal jó úton jár, mert a hatóság senkitől sem kért még segítséget.

 

A rablóról mindenesetre nincs hír, de a sajátos módon szinte kizárólag örömpropagandát kommunikáló rendőrség baranyai kontingense azóta örömmel jelentette, hogy elfogtak egy telefonnal hadonászó nőt, egy nőket zaklató férfit, egy rendszámot cserélő pécsit, riasztópisztollyal lövő férfit, sőt az egész társaságot, jótanácsokkal látták el azt a siklósit, akinek ellopták a táskáját, lámpákat osztanak kerékpárosoknak, megtalálták a séta közben lökdösődő tolvajt, és kiállítást csináltak kollégáik hímzéseiből is.

 

Az esetekről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság leginkább csak a sikeres ügyekről ad hírt, a közbiztonsági helyzetről így nem adnak valós képet, továbbra is óvja értékeit!