Szombaton lobban a láng a lecsó alatt

Helyi - szerző: HH

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg tavaly az első Lecsó Párbajt. Az élelmezésügyi világnap alkalmából megrendezett eseményen most az élőzene mellett egy ismert séf látványfőzése is várja az érdeklődőket.

 

A 2017-es Lecsó Párbaly egyik dobogós helyezettje

 

A szombati, művház melletti téren tartott rendezvényen a harkányi szervezetek, egyesületek tüzei körül keresik a város legjobb lecsóját, de a szomszéd településekről is érkeznek csoportok. Mint a szervezők közölték, a meghívott csapatok mellett természetesen nem utasítják el senki jelentkezését sem, nagyjából száz sörpad áll rendelkezésre asztalokkal. A tűztálcák száma korlátos, a tüzelőt a Kulturális- és Sportközpont adja, az edényekről és a belevalóról pedig mindenkinek saját maga kell gondoskodnia.

 

A kicsiknek fa- és népi játékokkal valamint pónilovakkal is kedveskednek, míg a nagyobbak főzőtudásukról adhatnak számot: a lángok 17 órától lobbannak fel, az egy óra alatt elkészül ételek sorából fél hétkor hirdeti ki a legjobbakat.

 

A rendezvényen főz Buday Péter is. A TV2-ből ismertté vált, majd az állami televízióban önálló műsort is kapott sztárséf a Kitaibel Pál Általános Iskola diákjaihoz érkezik, akikkel a Menő Menza program keretén belül készít egy különlegességet.