Tavasszal készül el az őstermelői piac

Helyi - szerző: HH

A tervezett ütemnek megfelelően, 25 százalékos készültségnél áll az őstermelői piac felújítása. A munkálatok befejezésének határideje április vége, de a kivitelező szerint akár a március vége- április eleje is tartható lehet – igaz, ebbe a következő hónapok időjárása is beleszól.

 

 

Az augusztus óta zajló munkálatok során mára végeztek a bontási munkálatokkal és az új épület alapozásával. A meglévő, felújításra váró üzletsor falazásai elkészültek, és hamarosan kezdődik a szakipari munkarész. A későbbi munkafázis a burkolásokat – köztük a térkövezést – tartalmazza majd. A munkálatok haladása nagymértékben függ az időjárási viszonyoktól, illetve az előttünk álló téltől. A kivitelezés határideje április vége, de kedvező körülmények között már hónap elején elkészülhet az új szezon előtt álló piacrész.

 

Az őstermelői piac fejlesztésére 2017 decemberében nyert 300 millió forint támogatást Harkány egy Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázata révén.

 

A projekt során L alakban kerül felújításra a piac azon sarki területe, mely a buszmegállóval érintkezik. Ennek megfelelően a Bajcsy-Zsilinszky utcától – a buszpályaudvar körüli, a helyi termékeket értékesítő árusító felületek, valamint a rá merőleges, elavult épületek egészen az Ady Endre utcán lévő pékségig öltenek új formát.

 

A felújításokkal érintett lesz a szervizcsarnok őstermelői piac felőli része is, ahol raktárak mellett például hűtő- és mérlegház kerül kialakításra, de helyet kap egy vizesblokk is, ami a piaci mosdók évtizedes problémáját oldja meg. Az épület régi piac felé eső részét továbbra is bérbe lehet majd adni.