Tizenhat új busz érkezik a megyébe

Baranya - szerző: HH

Ötvenkét magyar Credo autóbuszt állít forgalomba a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. az elkövetkezendő hónapokban – közölte a vállalat. A buszok átadása szeptember elején kezdődik.

 

A teljes flottát a mai szerződés aláírását követő hatvan napon belül kell leszállítania a győri székhelyű Kravtex-Kühne Csoportnak, így október végéig valamennyi jármű forgalomba áll. Az autóbuszok közül Tolna megyébe 24, Baranya megyébe 16, Somogy megyébe 12 darab kerül.

 

A könnyűszerkezetű, Euro 6-os motorral, robotizált sebességváltóval szerelt környezetbarát autóbuszok 15-30 százalékos átlagos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. A 40 darab Credo Econell EN 12 és a 12 darab Credo Inovell IC 12 típusú autóbuszokat légkondicionálóval, modern utas információs rendszerrel szállítja a gyártó. A CREDO autóbuszok árarányos magyar értékhányada a kategóriájukban kiemelkedő, a legmagasabb a hazai gyártmányok között, ugyanis megközelíti a 80%-ot. Egyebek mellett mind a mellső, mind a hátsó futómű a győri Rába terméke, a sebességváltó a ZF Hungária egri gyárában készül, az ablaküvegek Orosházáról, a padló és a műanyag burkolatok pedig a Graboplast győri üzeméből származnak.

 

A Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá.

 

Az új autóbuszok regionális feladatokat látnak el, forgalomba állításukkal emelkedik a társaság szolgáltatási színvonala, hozzájárulnak az utasok elégedettségének növeléséhez, a cég fejlődéséhez.

 

A társaság az elmúlt években kizárólag magyar autóbuszokat vásárolt és helyezett forgalomba. A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. autóbusz beszerzése összhangban áll az elöregedett hazai autóbuszpark cseréjével és a nemrég bejelentett kormányzati stratégiával, amely három év múlva évente ezres nagyságrendű hazai gyártmányú autóbusz beszerzését irányozza elő.