Víkendtelep: jövőre elérhető lehet az élvezhető internet

Helyi - szerző: HH

Elkezdődött az engedélyezési fázisa annak a fejlesztésnek, mely eredményeképp az üdülőtelepeken élők is be lennének vonva a Vidanet kábeles televízió- és internetszolgáltatásába – értesült lapunk piaci forrásokból.

 

 

Harkány egyik legnagyobb területű városrészén jelenleg csak a Telekom rendszere vehető igénybe, éves szinten százezres nagyságrendű díj ellenében. Ennek az internetszolgáltatásnak a minősége – néhány, de legfeljebb 8-10 megabit/másodperc – messze elmarad az elmúlt évtizedekben joggal elvárható, olyan általános sebességektől, mint a 150, 500 vagy akár 1000 Mb/s, míg a díja a leggyorsabb, minőségi szolgáltatások árával vetekszik.

 

Úgy számoljon

 

A Harkányban évek óta jelen lévő  szolgáltató első, értesüléseink szerint már megkezdett feladatai közé tartozik minden olyan engedély beszerzése, mely a kábelek és berendezések oszlopokra való felszereléséhez vagy a földkábelek árkainak kiásásához is szükséges. A szolgáltatás várhatóan leghamarabb jövő májusban válik elérhetővé Harkány két üdülőtelepi részén. A szolgáltató még nem válaszolt kérdéseinkre.