Építsünk közösen egy játszóteret!

Helyi - szerző: KT

A Harkányi Önkormányzat a Tenkes Környezetvédelmi Egyesület és a Szülői Munkaközösség közreműködésével benyújtott egy pályázatot a DDC zöldmegoldás című pályázatára, amelynek eredményeképpen a BCM 1,5 millió Ft támogatást nyújt.

 

A projekt neve: Vár a zöld vár. Célja, hogy gyermekeinket játékosan vezesse rá a környezetvédelem fontosságára. A parkot elsősorban nekik építjük, az ő nyelvükön, a mese világába kalauzolva ismereteket szeretnénk átadni és tájékoztatni természetesen a velük érkező felnőtteket is.

 

Hogy mi lesz benne? A park elején egy „Zöldlovag” kivágott arccal, a kép mögé állva ki lehet kukucskálni. A játszótér várfalat és bástyát formáz. Benne található egy játszóvár, állatos játékok, rugós játék lengőhinta és a mérleghinta. A vár mögött egy fából épített játéklabirintus lesz, amely az egykoron megvolt mocsárvilágot szimbolizálja, benne a Dráva vidékén fellelhető állatok és növények képét lehet megtalálni.

 

Hogy mi kell hozzá? Mivel az önkormányzat anyagi nehézségekkel küszködik, fontos, hogy minden szülő, nagyszülő és leendő szülő és nagyszülő támogatójegy vásárlásával segítse a leendő játszótér megvalósulását. A támogatójegyet árusító személyek és intézmények: művelődési ház, Fésüs Erika – polgármesteri hivatal, Kiss-Kálmán Éva – Tenkes Környezetvédelmi Egyesület.