Tűzoltók gyakorlatoztak a HPC-ben – GALÉRIA

Helyi - szerző: KT

A siklósi tűzoltók, a katasztrófavédelmi szakemberek tűzoltási és mentési gyakorlatot tartottak a harkányi kórházban. A szituáció szerint egy harmadik emeleti szobában csaptak fel a lángok.

 

 

Csütörtök délelőtt tartották annak a gyakorlatsorozatnak az utolsó fordulóját, mely során a siklósi tűzoltók mindhárom csoportja egy szituációt gyakorolt a HPC épületében. A három váltás már korábban részt vett azon a bejáráson is, ami alatt az épület sajátosságaival, a tűzoltó berendezések és a segítségükre álló eszközök elhelyezkedésével ismerkedtek meg.

 

A szituáció lényege, hogy egy valódi vészhelyzetnek megfelelő protokollt bemutatva, készségeik javítása mellett egy hasonló esetben kellő helyismerettel, gyakorlattal rendelkezzenek a beavatkozók. Az épület a gyakorlat során könnyen kezelhetőnek, jól mentesíthetőnek bizonyult, amit az is igazol, hogy mindhárom csoport maradéktalanul teljesítette a tűzoltási és mentési gyakorlatot.

 

A gyakorlat az épület működésében nem okozott fennakadást: míg a legtöbben észre sem vették, mások érdeklődve szemlélték a teljes felszerelésben pompázó lánglovagokat.

 

fotók: Kacsúr Tamás