Elítélték a túronyi gyilkost

Baranya - szerző: HH

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a férfit, aki egy fejszével agyonverte a szomszédját 2016 májusában, Túronyban.

 

K. Zsolt a gyilkosság napján azért ment át német áldozatához, hogy házának melléképületéből ellopja a fűnyíróját és más ingóságait. Amikor lebukott, egy fejszével többször is megütötte az idős embert, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

 

A férfi a tettét követően magához vette áldozata pénztárcáját, 13 ezer forint értékű, forgalomból kivont német márkáját, és távozott. Otthonában kivette a tárcában talált 22 ezer forintot, az okiratokat elégette.

 

A vádlott az éjszaka folyamán visszament a helyszínre, hogy megpróbálja eltüntetni a bűncselekmény nyomait. Ekkor további ingóságokat tulajdonított el mintegy 100 ezer forint értékben.

 

A férfit a törvényszék nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és közokirattal visszaélésben mondta ki bűnösnek. Büntetéséből legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

 

A per a vádlott és védőjének fellebbezése miatt a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

 

A gyilkosságról itt írtunk először, a tettes elfogásról itt. A vádemelésről ide kattintva olvashat, míg a részleteket itt találja. A helyek szerint egy furcsa körülmények között zajló halálos tűzeset sem volt véletlen, melyben szintén K. Zsolt neve merült fel, részleteket itt olvashat. A rendőrség eddig nem közölte, hogy ezzel is gyanúsítanák a férfit.