Álca volt vagy a fel nem vállaltak lövészárka

Helyi - szerző: KT

Ma jár le az ajánlóívek leadásának határideje, a leendő jelölteknek legkésőbb 16 óráig kell a Helyi Választási Irodákban átadni lapjaikat. Az irodának ezt követően négy napon belül nyilvántartásba kell vennie a jelölteket.

 

Harkányban sokan a végére hagyták az ívek leadását, mondván, ne nézegessék aláíróik nevét. Kérdeztük Puch Lászlót MSZP-s harkányi jelöltjeikkel kapcsolatban, de akkor nem tudott válaszolni, a jelölti lista most azt sejteti, hogy a szocialisták csak képviselőnek indítanak egy szem jelöltet. Az időközi választásokon a függetlenség hangoztatása mögött okkal igyekeznek erőt kölcsönözni maguknak az azóta rendre szilánkokra robbant baloldali összefogás képviselői, ami az ellenzék folyamatos haláltánca miatt érthető is. A taktika minden bizonnyal pártoldalról is elfogadható: ha a nejlonpolitikus nem jut be függetlenként bukik, ha beszavazzák, fél év múlva mindenki elfelejti hogy miként indult és mögé állhatnak, felvállalni mindenesetre nem kell. Jelenleg nem sorakoztatnak fel polgármesterjelöltet. Kérdésünkre, hogy támogatnak-e valakit a nyilvántartásba vett vagy vélhető jelöltek közül, esetleg a jelenleg regnáló polgármester személyét üdvözölnék szívesen Harkány vezetőjeként, nem kívántak válaszolni. Szintén elmaradt az Együtt-PM köztudatba robbanása is, jelöltjeik egyenlőre a hivatalos listáról is hiányoznak.

 

Korábban a függetlenség álca, vagy a fel nem vállaltak lövészárka volt, a teljes névsor ismerete nélkül kijelenthető, hogy most többé-kevésbé helyükön vannak a jelöltek. Dr. Imri Sándor jelenlegi polgármester egyenlőre nincs a jelöltek sorában, ahogy Hazenauer György nevét sem látni, aki az időközi választásokat követően a Fidesz jelöltként fordított hátat az őt támogató pártnak.

 

Baksai Endre Tamás, a FIDESZ/KDNP polgármesterjelöltje elmondta: jelöltjeik leadták íveiket, a következő hetekben támogatói aláírásgyűjtést folytatnak, melynek elsődlegesen a lakossággal való kapcsolattartás és a problémáik feltárása a célja. Képviselőjelöltjeik között Bárkányi Zsolt, Éva Ferenc, Hegyi Ákos Sándor, Kesjár János, Kiss-Kálmán Éva, Kecskeméthy Pál, Márton Béla, Monostori Zsolt János és Poller Roland szerepel. Véghelyi József Tibor az MSZP logóját tudhatja neve mellett, míg Tóth Margit Lídia és László Zoltán a Jobbik színeiben indul. Függetlenként Béda Pál és Varga László harkányi vállalkozó, Vargáné Kovács Mária pénztárosból lett alpolgármester valamint Lantos István került eddig a nyilvántartásba. Az időközi választások utolsó helyeinek bérlői egyenlőre nem szerepelnek a regisztráltak között.