Még két hétig kerülgetjük

Helyi - szerző: HH

November második felében kezdte meg az E,ON a földkábelek cseréjét, azóta több száz méter térkőburkolatot bontottak fel. A munkálatok egyebek mellett azt a helyhatósági választások előtt fél év alatt súlyos tízmilliókért elkészült kampánykorzót is érintik, mely a város jelentős anyagi tartalékát semmisítette meg, adósságba taszítva Harkányt.

 

 

A helyenként indokolatlan mintákat tartalmazó díszburkolat jelentős része a meglévő beton- és aszfaltrétegre épült, mely szilárd és stabil alapot adott neki, így nem tudott megsüllyedni. Ez a talapzat a mostani munkálatok alkalmával felbontásra került, a rekultiváció során helyére homokot szórtak.

 

A burkolatokat nem első alkalommal bontották hasonlóképp meg, legutóbb márciusban kellett helyreállítani a jóval kisebb, néhány méteres szakaszt. Mindkét alkalommal és most is az E.On megbízott kivitelezői végezték és végzik a munkát, korábban kifogástalanul. A mostani helyreállítási munkálatok egy év garanciavállalással történnek, így ha a későbbiekben minőségi kifogás lesz velük – például néhány hónap alatt megsüllyed –  a kivitelező azt helyreállítja.

 

A tervek szerint december 18-ére végeznek a szervizutakat most járhatatlanná tévő, 32 millió forintos felújítással és a környezet helyreállításával. Mint a szolgáltató lapunkkal közölte, a munkálatokat kiemelt beruházásként kezelik.

 

 

Épp csak a Valkűr nem szólt

 

A felújítás szükségessége már a kivitelezés előtt is ismert volt, de az ésszerű ütemterv betartásával a választásokra nem készült volna el a mexikói zenészekkel, szűk körben átadott szervizút. De végül minden szép lett, és két nappal az Imri bukását hozó vasárnap előtt – mintegy haláltáncát járva – végigsétált az apparátus a minden modern elgondolást nélkülöző sárga-szürke placcon.

 

Az átadó ünnepség a baráti körré szelídült támogatók részvételével amolyan szürreális győzelmi menethez hasonlított, itt-ott megbújva néhány érdeklődővel. Ezek inkább a fákhoz simultak mint korláthoz, mivel azt a propagandamenet előtt haladva néhány száz méterrel festették le, igazi, kézzel szaggatott kartonra írva a lényegre törő szavakat: frissen mázolva. Az átadón újfent megtudhattuk azt is, amit négy éven át inkább látni szerettünk volna: valami elkezdődött. Ha már máshogy emlékezne, kattintson ide.