Felhúzta az orrát, senki sem marasztalta

Belföldi hírek - szerző: HH

Feleslegességbe vonul, nem teszik azt, amiért azok a kevesek is szavaztak rájuk. A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői hétfőtől nem vesznek részt a parlament munkájában.

 

 

Ez alól csak azok a döntések kivételek, ahova a kétharmad megfúrása miatt mennek be. Ezeket a párt elnöke közölte.

 

Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem vesznek részt a plenáris üléseken, a bizottsági munkában, a vitákban, a határozathozatalokban, nem nyújtanak be írásbeli kérdéseket, egyúttal tudomásul veszik, hogy emiatt elveszítik teljes képviselői tiszteletdíjukat.

 

Az elmúlt napok történései, különösen a népszavazás eredményeinek elhazudása, a szemforgató alkotmányozás, az, hogy korábban maga a miniszterelnök rendelte el civil szervezetek törvénytelen vegzálását, végül pedig a Népszabadság politikai indíttatású bezárása nem hagyott más választást – indokolta döntésüket, hozzátéve: ha nem lépnek, akkor a DK is a Nemzeti Együttműködés Rendszerének láncszemeivé válik. Így viszont elmúlik az ellenzéki jellege ezen apró szegmensnek is.

 

Nagyon régóta vitatkozik a demokratikus ellenzék arról, hogy ott kell hagyni a parlamentet, a DK viszont a mandátum visszaadásával nem ért egyet, ezért választották a kivonulásnak ezt a módját.