Harkány látta vendégül a térség turisztikai szakembereit

Helyi - szerző: KT

A Dél-dunántúli régió Tourinform irodáinak képviselőit látta vendégül a Harkányi Turisztikai Egyesület csütörtökön. A találkozón Baranya, Somogy és Tolna turisztikai desztinációiból olyan szakemberek is jelen voltak, mint Furák Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség pécsi munkatársa vagy Hegyi Zsuzsanna regionális marketingigazgató.

 

 

Harkány hírnevének és az elmúlt korszak vendégszámának köszönhetően kicsit nagyobb figyelmet kapunk, mint a térség többi desztinációja – mondta Mojzes Tamás. A egyesület titkára a három megye irodáit tömörítő nyolc régió képviselőinek látogatásakor rámutatott, céljuk annak a bizalomnak és hírnévnek a visszaállítása, melyre ez a figyelem irányul.

 

A turisztikai szakemberek egynapos tartózkodásuk alatt megtekintették a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontot, felkeresték a siklósi várat és a fürdőt is, majd villányi borkóstolón vettek részt.

 

A vendégek harkányi állomásukon megismerkedtek az elektromos kerékpárok rendszerével, mely során Csiszár Dávid, a bérelhető bicikliket üzemeltető cég képviseletében rámutatott: az elmúlt időszakban növekedésnek indult kihasználtság kapcsán igazolódni látszik a régióban öt állomást felsorakoztató rendszer létjogosultsága.

 

Legkésőbb tavasszal kezdődik a kettes épületet érintő felújítás első üteme, melyre biztosítottak az anyagi feltételek – mondta Hegyi Ákos, a fürdőben tett látogatáskor. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója az intézmény bemutatása során kiemelte: augusztus közepéig 250 ezer ember fordult meg a fürdőben, ebből 94 ezren strandbelépőt váltottak. Az eladott csúszdajegyek száma 20 ezer volt.

 

Örülünk, hogy az egyedülálló adottságaink kiemelt figyelmet kapnak, és térségi szinten is ígéret van arra, hogy ezt a figyelmet a későbbiekben is meg fogjuk kapni – fogalmazott Mojzes Tamás. A turisztikai régiók képviselői egyetértettek abban, hogy harkányi központtal Siklóson át Villányig a régió olyan komplex szolgáltatást nyújt, mely a térségi összefogás megvalósításával használható ki a legjobb mértékben.