Ilyen lesz a thyssenkrupp csúcsmodern csarnoka

Baranya - szerző: HH

Mint korábban beszámoltunk róla, a német thyssenkrupp új autóipari zöldmezős beruházásról döntött, és a következő hónapokban Pécsen egy új motoralkatrész gyár létesítését kezdik meg.

 

A beruházás értéke mintegy 17 milliárd forintra rúg, az új gyár építése idén szeptemberben kezdődik, a sorozatgyártás várhatóan 2020-ban indul. Az új gyártóegységgel mintegy kétszáz új közvetlen munkahely létesül. Mint a cég elárulta lapunknak, az új üzemben nagyhatékonyságú főtengely – és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő.

 

A thyssenkrupp Magyarországon a leggyorsabban növekvő autóipari vállalatok közé tartozik, ma már öt telephelyen összesen közel kétezer munkatárssal dolgoznak együtt. Az elmúlt években azonban nem csupán a legmodernebb gyárakba ruháztak be, hanem fejlesztési tevékenységeik szélesítésébe is. E/E kompetenciaközpontjuk a legkiemelkedőbb európai szoftverfejlesztési központok közé tartozik.

 

A thyssenkrupp a gyártás területén is a legújabb digitális technológia, az Ipar 4.0 szabványaira támaszkodik, így a pécsi alkatrészüzemben is. Minden egyes alkatrészt Data-Matrix kóddal látnak majd el, ami lehetővé teszi az adathálózathoz való csatlakozást: az előállítási folyamat minden egyes lépését, amin a munkadarab átesik, az alkatrész virtuális memóriájában tárolják el, így minden egyes termék rendelkezik saját részletes és egyedi előállítási történetével.