Kecskeméthy Pál: a gyors alkalmazkodás képessége is fontos a sikerhez

Helyi - szerző: HH

A jelenlegi ciklus első harmadánál szavazta meg a bizalmat a képviselő-testület ifj. Kecskeméthy Pálnak, aki nem csak alpolgármesterként, hanem a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. felügyelőbizottságának tagjaként is részt vállal a város vezetésének feladataiból. Az elmúlt éveket tekintettük át vele.

 

Alpolgármesterként milyen plusz feladatai voltak az elmúlt időszakban?

 

Az én feladatom a polgármester helyettesítése, hiszen a városunkkal kapcsolatos tennivalók – a közbeszerzések lebonyolítása, az előkészületek alatt álló és a most futó határidős pályázatok, valamint a tervezési stádiumban lévő feladatok – nem várhatnak, ha ő bármilyen elfoglaltsága miatt nem tartózkodik a településen.

 

Harkány fejlődése érdekében a városvezetés nem engedheti meg, hogy egy-egy döntés vagy aláírás a késlekedés miatt csússzon, illetve – ne adj’ Isten – meghiúsuljon egy projekt. A mindennapos feladatokon túl a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. felügyelőbizottságának tagja is vagyok, ezért a legtöbb plusz feladatban ott voltam érintett.

 

Melyek azok a megvalósult projektek, amelyekre büszkén tekint vissza?

 

A jelenlegi városvezetés első lépései – többek között – a strandfürdőt érintették. Az élménycsúszda és a medencefelújításokat követően a gyermekvilág kialakítása következett, ahol már az egész projekt alakulását szemmel tarthattam a tervezéstől a használatba vételig.

 

Ezután a kormány további támogatásával elindulhatott a kettes épület felújítása. Itt is én kaptam azt a feladatot, hogy a beruházást a tervezéstől a műszaki átadásátvételig végigkísérjem, hogy zökkenőmentesen haladjon a kivitelezés és beleférjünk a szűkre szabott határidőkbe. Érdemes talán itt megjegyezni, hogy általában nem a megrendelőn és a kivitelező cégen múlik, hogy elkészül-e egy munka határidőre. Sajnos a nehézkes közbeszerzési eljárás és a rengeteg hatósági engedély megszerzése, esetleges hiánypótlása a legtöbb esetben lelassítja a folyamatokat.

 

A legújabb kormányzati támogatást – az eddigi legnagyobb összegűt – szintén a fürdő fejlesztésére kaptuk. Ez már egy olyan léptékű beruházás, amely külön munkacsoport létrehozását tette szükségessé, hiszen egyrészt összeszedettebb és szakmaibb felügyeletet igényel, másrészt a hivatal dolgozóit is tehermentesítenünk kellett, mert így is rengeteg a feladatuk a meglévő pályázatok levezénylésével kapcsolatban. Az a megtiszteltetés ért, hogy ennek a munkacsoportnak a vezetőjévé választottak. Reményeim szerint és a dolgok jelenlegi állása alapján ősszel letehetjük a fedett medence és a kinti gyermekvilág alapkövét. Megragadnám az alkalmat, és meg szeretném köszönni azoknak a hivatali és külsős dolgozóknak, akik ezekben a projektekben valamilyen szinten részt vettek. Valamint kiemelném Markovics Boglárka jegyző asszonyt, aki nagyon sokat dolgozott azért, hogy Harkány városa ilyen szintű fejlődésen mehessen keresztül az elmúlt négy-öt évben.

 

Van-e hiányérzet a megvalósított feladatokkal kapcsolatban? Van-e olyan, amit eltervezett az induláskor, de valami miatt nem sikerült megvalósítani?

 

Voltak és vannak is terveim, elképzeléseim, de ha az adott lehetőségeket és forrásokat csak bizonyos területekre lehet fordítani, akkor azt kell csinálni, és abból kell a legtöbbet kihozni. Lehet, hogy pár év múlva lesz arra forrás, ami eddig csak terv szintjén maradt. Összességében elégedett vagyok, persze mindig lehet szebbet, többet és jobbat tenni. Azért maradjunk a földön, tegyük a dolgunkat, hozzuk ki az adott szituációból, amit csak lehet.

 

Következnek a választások. Jelölteti magát?

 

Véleményem szerint ennyi befektetett energia és munka után butaság volna részemről, hogy az előkészített, megtervezett, megálmodott dolgokat elengedjem. Mindig jó érzés, ha a korábban még ötletként megfogalmazódott célt papírra vetjük, majd pedig látjuk a kézzelfogható eredményt egy megvalósult beruházás tükrében. Igen, szeretnék indulni, és csak reménykedni tudok abban, hogy a harkányiak is úgy gondolják, érdemes ismét bizalmat szavazni nekem. Látják, tapasztalják a sok befektetett munkát a részemről, polgármester úr és a csapat részéről.