Lecsukták a 15 éves fiút, mert virágot vitt kiszemeltjének

Belföldi hírek - szerző: HH

Míg környékünkön nem egyszer előfordult, hogy a betörő előbb otthon volt a papírmunkát végző rendőröknél, Brettyóújfaluban nem viccelnek: egy virág miatt vettek őrizetbe egy 15 éves fiút, aki csak udvarolni indult. Az intézkedés kétséget kizáróan jogszerű.

 

 

Nem az eddigi legnagyobb fogásáról számolt be a rendőrség, amikor közzétette oldalán a fiatalkorú fiú szabálysértési őrizetbe vételéről szóló hírt. Arról nem írnak, hogy miért volt szükséges a legfeljebb 72 órán át, vagy a tárgyalásig tartó őrizet.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 22-én 14 óra körüli időben Berettyóújfalu, Földesi utcában egy szolgálaton kívüli rendőr megállított egy gyanúsan viselkedő fiút, aki egy cserepes virággal a kezében sétálgatott. A fiatalkorú a rendőrnek elmondta, hogy a barátnőjéhez siet és neki viszi a virágot, amit egy helyi lakásotthonból lopott el.

 

A törzszászlós az esetről értesítette a szolgálatban lévő kollégáit. Az egyenruhások a 15 éves helyi fiút tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol a meghallgatását követően gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették – írják.