Mikor lesz a közmeghallgatás?

Helyi - szerző: KT

A város képviselő-testülete a ma délelőtti ülésén tárgyalta és határozta meg az éves kötelező közmeghallgatás időpontját. A művelődési házban tartandó összejövetel jövő héten szerdán, azaz 11-én 18 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az elmúlt évi közmeghallgatás fagyos hangulatára az előző testület felállása nyomta rá a bélyegét.  

 

Egy éve a hat városvezető azért nyújtott be bizalmatlansági indítványt dr. Imri Sándor polgármester felé, mert véleményük szerint nem megfelelő a posztra, nem tudnak vele együtt dolgozni. Imrit márciusban  a város szavazópolgárainak nem egész egy negyedének szavazatával ismét megválasztották, a régi testület tagjai közül senki sem indult újra.  

 

A politikai csatározás és ellenségkép-gyártás azóta tart, de az ellenzék egy ideje hallgat. Az idei közmeghallgatást pozícióbiztossá teszi az önkormányzatok működéséről szóló törvény, mely kimondja, hogy a képviselő-testület feloszlása nem mondható ki az általános választást megelőző év november 30. napját követően. A közmeghallgatást az Új Harkányi Hírek online élőben közvetíti.