Nem értem azokat, akik a gumik miatt sírnak…

Nagyvilág - szerző: GR

A Lotus F1 Team finn világbajnok versenyzője nem áll be a sorba és sokkal inkább arra koncentrál, hogy a jelenleg rendelkezésére álló csomagból kihozza a maximumot a Forma-1-ben.2013 Malaysian Grand Prix - Thursday

 A Pirelli újabb és újabb kritikákat kap a 2013-as keverékek miatt. Legutóbb Kínában Lewis Hamilton (Mercedes) például használhatatlannak, és élvezhetetlennek nevezte az olasz gyártó lágy keverékét. Paul Hembery, a Pirelli Motorsport igazgatója természetesen másképp vélekedik erről, és elmondása szerint nincs szükségük arra, hogy változtassanak a keverékeken, mert a mezőny nagy része elégedett.

Vannak azonban olyan versenyzők is, akik nem igazán foglalkoznak a nagyobb degradációval, és ehelyett inkább arra összpontosítanak, hogy az aktuális helyzetből a lehető legtöbbet hozzák ki. Kimi Räikkönen is ezen a véleményen van, aki Sanghajban Hamiltonhoz hasonlóan ott állhatott a dobogón.

„Igaz, hogy manapság nem nyomhatjuk olyan keményen, mint korábban, de ez egy ilyen helyzet, és nem hiszem, hogy emiatt rendszeresen panaszkodnunk kellene. Ez része a sportnak, mely folyamatosan változik. Szóval ez teljesen normális.” – fogalmazott Räikkönen a TS kérdésére a Bahreini Nagydíj előtt.

„Még mindig azt gondolom, hogy ezek a gumik jó tapadást biztosítanak számunkra, de a verseny bizonyos pontján szükségesség válik, hogy különösen figyeljünk rájuk. Ugyanez volt a helyzet tavaly is, szóval nem értem, hogy néhány ember miért sír ennyire emiatt. Legalábbis számunkra ugyanaz a helyzet, mint tavaly volt.”

2012-ben Bahreinben nagyon versenyképes volt a Lotus.

„Tavaly egy nagyon erős hétvégét zártunk ott. Meglátjuk, hogy mit mutatnak majd a pénteki edzések. A gumik ismét változni fognak, akárcsak az időjárás és a pálya is más, mint Kínában.”

(forrás:  www.f1-live.hu)