Nyolc rendőr a rácsok mögött

Belföldi hírek - szerző: Kacsúr Tamás

Őrizetbe vette a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya a makói autópálya alosztály nyolc rendőrét, akik a gyanú szerint 5-10 euróért (1550-3100 forintért) saját maguk fújták meg az alkoholszondát az általuk megállított külföldi autósok helyett – közölte a nyomozó főügyészség szóvivője csütörtökön. A rendőröket azóta előzetes letartóztatásba is helyezték.

 

Nagy Andrea tájékoztatása szerint a nyolc rendőrt szerdán hallgatták ki gyanúsítottként “előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette” miatt.

 

A szóvivő ismertette: a gyanú szerint a nyolc rendőr 2014. márciusától az M43-as autópálya makói szakaszán többször pénzt fogadott el a megállított külföldi rendszámú járművek vezetőitől. Cserébe eltekintettek a járművek, illetve a járművezetők ellenőrzésétől, vagy a pénzért az alkoholszondát ők maguk fújták meg a járművezetők helyett.

 

A kért vagy kapott pénz összege alkalmanként különböző volt, de általában 5-10 euró. Nagy Andrea közlése szerint a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult, a szerdai akcióban pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is segítette a Központi Nyomozó Főügyészség munkáját.