Szerda éjjel lezárják az autópályát

Baranya - szerző: HH

Mindkét irányból lezárják Bátaszék és Véménd között az M6 autópályát, ugyanis a katasztrófavédelem az autópálya üzemeltetője a káresemények felszámolásában együttműködő szervezetekkel szerdán alagútbiztonsági gyakorlatot.

 

 

A gyakorlat során egy, az alagútban bekövetkező feltételezett balesetből fakadó veszélyhelyzetet szimulálnak. A gyakorlat célja egy káresemény esetén annak megszüntetésében, a kárhely felszámolásában és az autópálya forgalombiztonságának helyreállításában résztvevő, együttműködő szervezetek munkájának összehangolása és ismereteik továbbfejlesztése az éles helyzetekben történő hatékonyabb együttműködés érdekében.

 

A gyakorlat helyszíne az M6 autópálya jobb oldalának C alagútja, azonban a gyakorlat sikeres és biztonságos lebonyolítása érdekében a bátaszéki és véméndi lehajtók közötti szakasz mindkét irányban lezárják szerda 19 és csütörtök hajnali 2 óra között. Ez idő alatt a sztráda forgalmát az 56. és 57. számú főutakra terelik, amit a sárga terelőút-táblák fognak jelezni.