Újra gépek takarítják Harkány utcáit

Helyi - szerző: HH

Tevékenységéből származó bevétele és egyebek mellett a virágosítási valamint működési racionalizálás tette lehetővé a Városgazdálkodási Zrt. számára annak a két seprőgépnek a vásárlását, mely június óta látja el feladatát Harkány területén.

 

 

Míg a kisebbik gép elsősorban a fürdő területén teljesít szolgálatot, addig a nagyobbik Harkány utcáit járja. A hajnali munkavégzés pormentességéről az a kefés-vizes takarítási rendszer gondoskodik, mely teljesítőképessége megszabja a gépek hatótávolságát is. Ez a kisebbik esetében 8-10, a nagyobbik 20 kilométerre tehető egyetlen tartályürítéssel.

 

Marosi András, a Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a gépekkel kapcsolatban megjegyezte, azok naponta egy-egy olyan csapat munkáját végzik el, melynek eredménye az idelátogató vendég számára a fürdő és a város megítélésének első lépcsőfoka.

 

A hajnali munkavégzés pormentességéről az az eldugott helyekre is elérő kefés-vizes takarítási rendszer gondoskodik, mely teljesítőképessége megszabja a gépek hatótávolságát is. Ez a kisebbik esetében 8-10, a nagyobbik 20 kilométerre tehető egyetlen tartályürítéssel.

 

Harkány utcáit korábban már rótta takarítógép: a 2009-ben 16 millióért vett Bucher City Cat 5000 meghibásodott és eladták, majd 2013-ban az IFA is értékesítve lett. A tisztán tartási feladatot a 2014-ről 2015-re közel kétszeres számúra – 28 helyett 50 fő – növekedett közmunkás gárda is csak korlátozott mértékben tudta ellátni, és korábban már a képviselő-testület is számba vette egy seprőgép vásárlását. Ez a teher most a Zrt. révén lekerült az önkormányzat válláról.