Vis maior pályázat segítségével újítanák fel a hegyi utakat

Helyi - szerző: HH

A hegyi utak felújításába kezd Harkány városa. A vis maior pályázat keretében megvalósuló munkálatok először a terehegyi városrész két legnagyobb szakaszára vonatkoznak, de a későbbiekben a szőlőhegy keleti felének közlekedési hálózatát is érinthetik.

 

 

A felmart, zúzott törmelékkel egyengetett észak-déli tájolású utakra a nagyobb esőzéseknél jelentős mennyiségű sár kerül, így az csak átmeneti megoldásnak tekinthető. Mint Baksai Tamás leszögezte, a hegyi utak felújításában végleges megoldásra kell törekedni.

 

A pályázathoz szükséges 30 százalékos önerőt – 2,6 millió forintot – az önkormányzat a 2016. évi költségvetéséből biztosítja, a felújítás teljes összege 8,8 millió forint. A pályázat elbírálásának ütemétől függően a munkálatok még idén ősszel kezdetüket vehetik mintegy 700 méternyi útszakaszt -külterületi és zártkerti utat – érintve.

 

Márton Béla önkormányzati képviselő kiemelte: mint többen jelezték, fontosnak tartja a szőlőhegy keleti részén is az állapotfelmérést és forrás rendelkezésre állása esetén javasolja ezen szakaszok felújítását is.