Fakidőlés és baleset adott hétvégén munkát a megye tűzoltóinak

Baranya - szerző: HH/OKF

Több fakidőléshez, balesethez és tűzesethez is riasztották a Baranya megyei tűzoltókat vasárnap. A siklósiak sem unatkoztak.

 

Siklóson egy bádoglemezt kapott fel vasárnap a viharos szél, amely fennakadt egy fenyőfán a Hajdú utcában, a leszedéséhez létra és szakértelem kellett.

 

Szintén vasárnap frontális baleset történt Szalántán. Két személyautó ütközött össze, amelynek következtében egy ember beszorult a roncsok közé. Őt feszítő-vágó eszközök segítségével szabadították ki. A mentőszolgálat könnyű sérülésekkel szállította kórházba a sebesültet.

 

Két személyautó ütközött össze frontálisan Pécsett a Lapisi út és a Melegmányi út kereszteződésében. Az egyik jármű vezetője – egy várandós nő – megcsúszott a havas jeges úton, és neki ütközött a vele szemben haladó személyautónak. A balesetnek három könnyű sérültje volt, akiket a mentőszolgálat munkatársai a 400 ágyas klinikára szállítottak.

 

Fának csapódott egy személyautó az 57-es úton, a lothárdi elágazó előtt. Az autóban utazó három ember közül senki nem sérült meg. A pécsi tűzoltók áramtalanították a járművet, egyéb beavatkozásra nem volt szükség.

 

Kigyulladt egy fabódé Pécsett a Feketegyémánt tér közelében. A faházban ruhaneműk és szemét kapott lángra. A faház alatt egy beton ciszterna is volt, amelyben szintén szemét égett. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, a fabódé azonban teljesen kiégett. Az eset során senki nem sérült meg.

 

Egy szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító központjába tegnap. Lánycsókról jött segélyhívás, mely szerint egy fabódé égett a Virág utcában. A tűzoltók azonban tűzre, füstre utaló jelet nem találtak a helyszínen. Az ügyben feljelentést tesz a megyei katasztrófavédelem.