„Hiénák” és „patkányok” károsítják a harkányi szállodákat

Helyi - szerző: KT

Az idegenforgalmi szezon beköszöntével megjelentek a helyiek által jól ismert, „hiénáknak” becézett kulcsos vendégvárók. Az út szélén hűsölő, turisták előtt kulcsot rázó nyugdíjasok keresetkiegészítésként rendre apartmantulajdonosok megbízásából, néhány száz forintos órabérért vagy sikerdíj fejében igyekeznek szállóvendéget keríteni gazdáiknak.

 

A nagyobb kárt nem ők okozzák – mondja egy helyi szállodatulajdonos – hanem azok, akiket mi csak patkányoknak hívunk. A turistákat a város határából autóval követve a parkolóban leszólítják, olcsóbb szállást kínálva. Ugyan a kínált szolgáltatások is nevetségesek, de sajnos a vendégeket elviszik. A vendégellenőrök pedig nem is ezeket az apartmanosokat ellenőrzik visszatérve. Épp a közelmúltban büntettek meg egy főutcai, idegenforgalmi adót fizető hotelt. A zugapartmanosok pedig továbbra is zavartalanul pecázhatnak szuzukijukkal és mercédeszükkel.

 

Az önkormányzat az elmúlt szezon előtt megoldást keresett a kulcsosok és a vendéglesők visszaszorítására, a vendégellenőrök feladatkörének újragondolásával. A szezon végén beszámolunk ennek – vélt és valós – eredményeiről.